luni, 26 octombrie 2009

Lecturi urbane, 3 noiembrie, ora 19:00

Alături de voluntarii civika.ro se pregateste, de ceva timp ,evenimentul Lecturi Urbane, iar acum am intrat în linie liberă:
Prima ediţie Lecturi Urbane va avea loc marti, 3 noiembrie 2009, ora 19:00. Ne vom întâlni la staţia de metrou Aviatorilor, iar prima ruta va fi Aviatorilor – Tineretului – Pipera.
Lecturi Urbane va fi organizat în Bucureşti o dată la două săptămâni, iar durata evenimentului (în mod estimativ) va fi de 1h şi 30 minute.
Am adunat în jur de 40 de cărţi pe care am lipit niste stickere simpatice şi pe care le vom împărţi în metrou. În afară de acestea, avem promisiuni de cărţi de la câteva edituri.
Cei care doresc să aducă cărţi pentru a fi împărţite în metrou, pot veni cu ele în ziua evenimentului.
Încă lucrăm la: - aprobare METROREX pentru a filma/fotografia. - confirmările din partea unor jurnalişti şi personalităţi publice
Materialele, logo-urile, stickerele si bannerele (pentru a sustine editia din Bucuresti) pot fi descărcate de aici: http://bit.ly/3JJHs7
Lecturi Urbane" este un proiect de implicare civica pe care il vom derula (pentru inceput) in metroul bucurestean.

Scopul lui este sa incurajeze lectura in metrou, sa recompenseze pe cei care citesc si sa-i indemne - prin premii in carti si carucioare cu carti (biblioteci ambulante) la lectura pe cei care nu citesc sau nu au citit inca in metrou. Sa facem un mijloc de presiune prin care METROREX sa faca o biblioteca interna (cum exista la alte metrouri europene), sa aruncam un semnal de normalitate in jungla din jur.
IDEEA: Ne strangem un grup de voluntari in metrou si timp de o saptamana (la o anumita ora, de exemplu 19:00) vom merge sa citim, sa impartim carti, (eventual) sa discutam cu cei care citesc si sa ne simtim bine.
Idei ajutatoare: - vom invita cateva personalitati sa ne insoteasca - vom printa stickere pentru cartile pe care le oferim si (de ce nu) pentru cartile pe care le vom citi in metrou. - vom crea buzz (daca actiunea este de 20 de oameni si se va reflecta doar pe 2-3 bloguri, e slab), vom chema ceva mass-media si speram ca actiunea sa se reflece in presa dupa eveniment etc. - vom implica pestrada.info cu mici reportaje si sondaje in randul calatorilor din metrou
DE RETINUT: 1. Proiectul "Lecturi Urbane" initiat pe platforma civika.ro poate fi preluat pentru implementarea in alte orase din provincie (ii rugam doar sa ne anunte si sa inscrie separat proiectul pe civika.ro) 2.Acceptam implicarea altora organizatii de profil (fundatii culturale, ong-uri), precum si sponsorizari neintruzive (pe scurt: avem nevoie de carti!) Lecturi Urbane este un proiect de implicare civică iniţiat de civika.ro ce are scopul de-a promova lectura în locurile publice şi în mijloacele de transport în comun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

spune ce gandesti