joi, 20 august 2009

curcubeul continuu

Acum doua saptamani paseam spre Scoala de la Bunesti facand autostopul, uimita insa de monumentul straveziu ce mi se infatisa...Tocmai ce venisem din Delta, unde scoala de vara fusese ca un curcubeu si iata-ma aflata in fata unuia "real" care imi calauzea drumul... Ideile adunate din prelegerile cu iz antropologic (alaturate muncii fizice) m-au transpus si motivat sa perseverez in proiectul pe care il gandesc de ceva timp alaturi de Maiart si Fundatia Zidul.
Vom organiza Seri Culturale!
Ne-am caznit toata vara, printre calatorii ce s-au dorit a fi initiatice, cum sa ne punem la punct proiectul.
In septembrie demaram insa!
Dupa oscilari intre a trata serile ca niste evenimente axate pe anumite domenii sau amalgamuri de prelegeri periodizate, am ales ca o data la doua saptamani sa mergem intr-un spatiu relaxat si sa discutam despre Evul mediu in diverse contexte culturale incepand cu cel englez, continuand cu cel francez , german si culminantd cu plaiurile mioritice.
Timp de doua luni ne vom strange in jurul unor lectori, punandu-ne intrebari.
Motivul pentru care nu vom trata, cel putin la inceput, perioada moderna si contemporana , mi-a fost relevat de discutia cu doamna lector dr. Andreea Popescu din cadrul scolii de la Bunesti; aceasta ne-a evidentiat actualitatea romanului arthurian.
Momentul creat din jurul unei mese rotunde imaginare m-a insufletit sa nu mai pretind cu tot dinadinsul solutii, nazuind spre cautarea continua.
Prin urmare, asteptam cat mai multe propuneri si reactii pentru ca evenimentele sa fie pentru sufletul vostru...

5 comentarii:

  1. Hmm, se anunta interesant ce zici tu acolo :) ..asa ca pune'te pe treaba si nu uita sa dai sfoara'n tara cand e vreo intalnire d'asta cu iz medieval..

    Spor si imbratisari :*

    RăspundețiȘtergere
  2. "curcubeul continuu" pe care l-ai produs tu aici este absolut savuros.multumesc cristina draga...marturisesc ca de mult nu am ras asa cum am ras citindu-ti recitalul de siroposenii diabetice("scoala de vara fusese ca un curcubeu"????vad ca figurile de stil inspirate din compuerile de clasa a V-a reprezita notiunea ta despre expresivitate literara).din induiosatorul tau solilocviu nu lipsesc nici stangacii gramaticale stridente...asta asa, ca meniul sa fie complet.stai linistita, nu e vina ta ca nu esti dostoievski,dar ai putea sa eviti penibilitatile daca nu ti-ai mai posta ostentativ semidoctismul,cu aere si pretentii intelectuale.sfatul meu este ca,inainte sa organizezi seminarii si intalniri cu accente culturale,sa stai putin in banca ta acolo si sa mai pui mana pe-o carte.de scris,clar nu stii sa scrii,in proiecte culturale degeaba te implici daca n-ai ce cauta acolo(incompetenta nu poate fi compensata cu entuziasm si accese euforice)asa ca mai bine vezi-ti de mica ta existeta in liniste si nu mai enerva oameii de pomana.si inca ceva...fii te rog draguta si explica-mi ce cautai tu(ca eleva la sociologie)la practica studentilor de arhitectura,la bunesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Zeul,

    Pentru prietenul muffy, sexul e dorinta cea mai de pret, despre care nu se stie inca daca i se va indeplini macar o data, pe patul de moarte; e foarte bucuros daca i se permite cate o labitza* cu ocazii speciale.

    Cu drag,
    So.

    *labitza, prietene muffy, e ce iti recomanda calduros medicul atunci cand cand esti tensionat si motivele nu sunt fizice; te inchide intr-o camera intunecoasa si iti da voie sa te atingi singur, cu emotii puternice, pana te relaxezi total.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Muffy,

    Nu prea inteleg critica ta care pare sa vina dintr-o rautate personala, mai mult decat din dorinta argumentarii (avand in vedere lipsa argumentelor). Daca esti deranjata de entuziasmul Cristinei, poate ar trebui sa iti indrepti interesul spre bloguri mai sordide, care cu siguranta se potrivesc mai bine cu personalitatea ta. Curcubeul continuu este un simbol care are insemnatate doar pentru cei care il inteleg si nu este menit sa reprezinte o scamatorie beletristica. Cat despre organizarea Serilor Culturale, amica Cix are mai multa experienta in ale voluntariatului decat ti-ai putea imagina si iti sugerez sa o lasi mai usor cu acuzatiile de "incompetenta". Dupa modul pseudointelectual in care scrii, am senzatia ca persoana cu pretentii nefondate esti chiar tu, nu Cristina (care nu a pretins niciodata ca blogul ei este un roman de Dostoievski).

    RăspundețiȘtergere

spune ce gandesti