luni, 1 iunie 2009

Sanzienele,Maiestrele si alte personaje zburatoare

Luna trecuta am participat la prelegerea Despre dragoste si feminitate in folclorul romanesc, sustinuta la Fundatia Calea Victoriei. Pe 23 iunie,aceeasi Laura Jiga Iliescu ne propune o incursiune in lumea Sanzienelor.
Lucrurile pe care le afli de la ea te fascineaza pe data pentru ca le prezinta cu vivacitate si intr-un mod documentat.Stiati spre exemplu ca viziunile asupra pudorii erau contrastante, ca exista un zmeu care se "cloceste " la subrat si cate si mai cate descantece posibile? Dragul si mai ales indragitul n-au fost nicicand simple, in orice caz.
Fundatia Calea Victoriei va asteapta la acest eveniment si la multe alte ateliere si expeditii culturale. Acestea acopera domenii de la antroplogie si filosofie la scenaristica,teatru,arte plastice si fotografie.

2 comentarii:

  1. ha, si sa mergem acolo sa ne vrajeasca zanele :P eu nu vreau sa fiu 'pedepsita cu asprime'. Daca imi promiti ca sanziele vor fi cumsecade si ne vor lasa sa tragem cu ochiul fara prea multe repercursiuni poate ma las convinsa :P

    RăspundețiȘtergere
  2. :)esti in multe urechi:)ai de ce sa te lasi convinsa.ii fain rau la calea victoriei

    RăspundețiȘtergere

spune ce gandesti