sâmbătă, 23 mai 2009

Instigarea la cultură in spatiul urban

De multe ori oraşul pare atât de sufocat de maşini încât uităm că el există în afara claxoanelor, a gazelor de eşapament şi a blocajelor în trafic. Că înăuntrul carapacelor de tablă sunt oameni. Indiferent dacă suntem şoferi, biciclişti, skateri, rolleri sau simpli pietoni, de la agora grecească şi până la oraşele cosmopolite oraşul a aparţinut oamenilor. Street Delivery este un proiect manifest care îşi propune să strângă în jurul său oameni care nu au uitat bucuria pe care oraşul ţi-o poate oferi prin diversitatea sa. A patra ediţie Street Delivery (12 - 13 - 14 iunie) îşi deschide porţile propunand un traseu pietonal intre Grădina Icoanei de Grădina Cişmigiu, cu un focus pe felul în care ne-am putea simţi pe o astfel de promenadă şi pe responsabilităţe pe care le avem în raport cu un oraş viu şi verde. La fel ca şi în anii trecuţi se vrea implementarea de idei venite de la locuitorii cetatii si nu numai care să reliefeze nevoia de redobândire a spaţiului urban şi bucuria pe care acesta o poate oferi oricui.
sursa: feeder.ro
Detalii vizuale legat de ceea ce s-a intamplat anul trecut:
www.flickr.com/photos/thegum/sets/72157605506227859/
In curând vom afla programul evenimentului de pe site unde intre timp putem sa mai spilcuim cum s-a intamplat anul trecut si programul Street Delivery din Timisoara.
Ma bucur enorm ca artistii si arhitectii nu dau pace griului orasului! O vara colorată, deci! Recunosc ca titlul acestei postari a fost inspirat de un proiect deosbit de interesant al asociatiei studentesti Voluntari pentru idei si proiecte despre care puteti afla mai multe dand click pe mutrica simpatica din dreapta, care sustine ca si mine Scoala de vara de diplomatie culturala !

2 comentarii:

spune ce gandesti